-->

Followers

Tuesday, October 30, 2012

Giveaway blog aslamber.com

Aslam's blog
klik banner or klik sini untuk join 



Tulis pendapat peribadi korang mengenai blog aku kat blog korang. Kutuk/puji dan idea penambahbaikan.
blog yg menarik, simple & ringkas.
kalo boleh ada info/maklumat yang terkini lagi baik sekiranya blog awak bukan blog peribadi.
sekiranya ada fokus untuk luaskn blog awak pon boleh & boleh naikkan trafik awak
contohnya kalo cerita pasal kereta kan so boleh la ceritakan kereta2 yg tengah naik sekarang nie.
pendapat saya je la & pada pendapat lain blog awak dh memang baik.. 
lelaki kan suka yg simple, xdak campur2 kaler background, xdk gadget yang banyak2 & menyerabutkan.
yang paling sy suka kt blog awak sebabnya tiada music....hehhe
bukan apa leceh la bg yang pasang musci sebab ambik masa nak loading nya...
lastly,maaf kalo ada terkasar bahasa... 
mintak maaf dr hujung rambut hingga hujung kaki :)


Apa korang dapat dengan Giveaway ni?

if menang dapat hadiahkan,ofcoz la kan..
so kalo dapat voucher / duit macam2 boleh beli..
tambahan pulak sy sebagai student yang sememangnya perlu berjimat cermat untuk
menampung diri sebagai pelajar.
so kurang la sikit beban parents nak hantar duit kan...
susah rupanya hidup merantau yea..




Tiga entry yang terbaik akan ditentukan oleh owner sendiri dan saguhati untuk 3 penyertaan.




Yang pertama akan dapat Voucher Brooks RM120 + RM40 Tunai.



Yang kedua akan mendapat Tunai RM30.



Yang ketiga akan mendapat Tunai RM20.



Tiga Saguhati akan mendapt Tunai RM10/seorang. 







Ice Watch Giveaway By Mibz,Amercorner.com dan Alyajane

klik sini untuk join Giveaway by AmerCorner

Photobucket


doakan sy salah seorang pemenang jam ini yea..
sebab minat jugak ice watch nie.. :)
sy nak jam nie sebab nk digunakan untuk bersukan..
senang pakai jam seperti ini untuk bersukan & mengeluarkan peluh..heheheh
doakan sy menang ea... 
[ngada lak nak orang doakan tapi xsalahkan.. :)]



5.Tag kawan at least sorang. (yang special tu)

Ahmad Mukhlis



adiah-hadiah gempak Giveaway:
 1.ice watch untuk 3 orang pemenang. Di sponsor oleh Mibz Chipstore. 
2. Top referral ke blog ini akan membawa pulang/memenangi 
Pilihan :  Lomo aquapix atau Domain free for one year. 

3. Hadiah freedomain atau camera lomo kepada peserta bertuah yang ke 300-. 
Pilihan :  Lomo aquapix atau Domain free for one year. 




Syarat untuk budak FB :
1.Wajib like Page Chipstore
2. Sila share link ini ( https://www.facebook.com/chipstore09 ) ni dekat Wall post anda, dan Tag nama page chipstore  itu.
3. Kalau sudah share , post "DONE" dekat page Chipstore tu.


Tarikh tutup 11.11.2012. jam 11.59 PM

Monday, October 29, 2012

1st Giveaway by Makcik Superman



klik sini untuk joined giveaway dari makcik superman


Syarat untuk blogger :
1.Wajib Follow Blog ni.
2.Like Page Makcik Superman  .
3.Buat lah entri berkenaan dengan GA ni dan Tampalkan Banner yang x berapa macho di atas ni .
4. Postkan Link Entri anda dekat ruangan Komen .
5.Like semua sponser.



Syarat untuk budak FB :
1.Wajib like Page Makcik Superman.
2. Sila share Banner/Gambar di atas ni dekat Wall post anda, tulis la apa apa saja dan Tag nama page superman.blogspot itu.
3. Kalau suda share , post "DONE" dekat page Makcik superman tu.
4. wajib like page sponser sponser.




 Hadiahnya ialah :

Beg clearance (1 pemenang )
sponser by noona Shoppe  (like)


Topup RM5 Digi/Celcom (2 pemenang)
sponser by Makcik superman , Page sini (like)



Voucher dari Dee's clset shop (like)
( 3 pemenang )
Cover Photo


Butik Cinta Zulaikha Like/ADD
(1 pemenang)


2 tudung (1 pemenang)







Tarikh tutup : 18/11/12 http://i269.photobucket.com/albums/jj72/myem0/03/grey-cat-007.gif


Sunday, October 28, 2012

Cara Jejaka Kristian Murtadkan Anak gadis ISLAM ( HARUS BACA)



p/s: hanya berkongsikan info.sekiranya ada yang tidak betol sila inform sy.. credit facebook

Wallahuaklam...
Aku pun sebenarnya tak pasti adakah ini caranya yang digunakan oleh gerombolan kristian bagi mengkristiankan gadis-gadis kita. Apa pun, ia baik untuk dibaca dan dipertimbangkan dengan waras akan kebenarannya dan jadikan ia sebagai panduan bagi kita membendung gejala ini dari merebak terutama anak-anak gadis kita sendiri.

1.. MEMIKAT
Untuk makluman semua, pertubuhan-pertubuhan Kristian telah bersepakat untuk memberi satu bentuk skim galakan kepada para jejaka Kristian serta diberi tunjuk-ajar mengenai teknik untuk memikat gadis-gadis Melayu Islam untuk dijadikan pasangan mereka. Berbagai-bagi teknik memikat akan digunakan dan ia bergantung kepada latar belakang gadis yang disasarkan. Tapi, apa yang membimbangkan kami semua adalah, sasaran utama mereka kini adalah gadis-gadis bertudung labuh yang berpendidikan agama.

Teknik yang mereka gunakan adalah lebih kurang sama sahaja. Pada peringkat awal mereka akan mencari jalan untuk berkenalan dengan anak-anak gadis kita, samada melalui hubungan kerja, hubungan sesama pelajar mahu pun hubungan jiran tetangga. Kemudian, mereka akan berlakon seolah-olahnya mereka telah tertarik dengan kesopanan, cara berpakaian serta kelembutan tingkah laku anak-anak gadis kita ini.

Antara ungkapan yang sering digunakan adalah..
“Adakah semua anak-anak gadis Melayu begitu ayu dan sopan?”,
“Di dalam masyarakat saya, tidak pernah saya bergaul dengan gadis yang begitu berakhlak”,
“Saya tertarik dengan tingkah laku awak”.
“Saya ingin mengenali awak dan agama awak dengan lebih dekat lagi”

Biasanya, anak-anak gadis yang berpendidikan agama kita ini akan terbuka hatinya untuk menerima kehadiran jejaka Kristian ini apabila si jejaka mula menyatakan keinginan untuk mengenali agama Islam dengan lebih dekat lagi.

2..PERANGKAP
Apabila si jejaka merasakan anak gadis kita telah menerima kehadiran mereka, mereka akan menjalinkan persahabatan mereka dengan jujur, ikhlas, bersopan dan begitu “gentleman” sekali.

Mereka akan ke perpustakaan, minum serta beriadah bersama dengan rakan-rakan yang lain. Pendek kata, sepanjang persabatan mereka, cubaan “ringan-ringan” pun tidak ada. Tetapi AWAS, para ibu bapa.

Setelah kian lama bersama serta mendapati si gadis telah mula ada perasaan cinta, si jejaka akan menunggu dengan sabarnya ketika untuk memulakan “langkah sebenarnya”, yang pertama.. Apabila si gadis didapatinya mula terleka, mereka akan digambarkan seolah-olah mereka terbawa-bawa oleh perasan cinta sehingga si gadis TerNODA.

Ketika inilah, perangkap mereka sudah mula mengena gadis melayu dilema bersedih hati.

3..DILEMA
Perlakuan noda ini boleh berlaku mungkin sekali, dua, tiga atau seterusnya. Sebab bagi si jejaka, perangkapnya hanya dikira benar-benar mengena apabila si gadis didapati berbadan dua. Pada ketika ini, si jejaka akan menunjukkan kekesalannya yang tidak terhingga.

Si jejaka kononnya akan bertanggungjawab di atas perbuatan mereka seraya berkata..
“Agama kita melarang kita menggugurkannya, maka terpaksa kita berkahwin, tetapi kita berlainan agama”
Seterusnya kata si jejaka..
“Kalau kita ingin berkahwin secara Islam, saya sanggup memeluk Islam, tetapi kita terpaksa berhadapan dengan dua perkara..

Pertama, mengikut hukum Islam, kita boleh dikenakan 100 sebatan sebagai balasan dosa.

Kedua, masyarakat Islam akan mencemuh dan meminggirkan kita kerana mempunyai anak di luar nikah yang kita hasilkan bersama. Kita akan berasa amat malu, lebih-lebih lagi awak yang berpendidikan agama. Sanggup kah kita? Saya rasa, saya tidak sanggup menghadapinya”

Kata si jejaka lagi..
“Kalau kita berkahwin secara agama saya, awak hanya perlu untuk menukar agama, dan kita akan terlepas dari dua seksa.

Pertama, mengikut agama saya, kita hanya perlu untuk membuat pengakuan dihadapan paderi di gereja untuk menghapuskan segala dosa.

Kedua, masyarakat agama saya akan menganggap anak kita ini senasib dengan Jesus (Nabi Isa) yang dilahirkan tanpa bapa. Mereka juga akan menganggap awak senasib dengan Mary (Mariam) yang melahirkan Nabi Isa. Maka, kita pasti tidak akan dipersia. Saya rasa ini option terbaik buat kita”

Untuk makluman semua, mereka hanya merancang agar anak jejaka mereka memikat anak gadis kita. Tetapi mereka tidak akan mencuba agar anak gadis mereka untuk mendampingi anak jejaka kita kerana mereka sedar bahawa perangkap mereka yang ini tidak akan mengena gadis melayu dalam tekanan dimurtad.

4..MURTAD
Mengikut penyelidikan Dr. Rubiah serta rakan-rakan dalam NGO Islam yang lain, amat ramai gadis-gadis Melayu Islam yang memilih option kedua walaupun ada segelintir yang berjaya diselamatkan dan terpaksa disembunyikan demi maruah agama & bangsa. Mereka seterusnya mengemukakan permohonan untuk menukar agama (murtad) dipejabat agama. Namun Artikel 11 Perlembagaan Persekutuan menjadi penghalang utama rancangan mereka.

5..DOA
Doa adalah senjata para Mukmin. Satelah kita berusaha, marilah kita bersama-sama berdoa agar anak-anak gadis kita akan terhindar dari menjadi mangsa.

Doa juga dipanjatkan agar umat Islam di Palestin, di Lubnan, di Iraq dan seluruh dunia dihindari dari segala bencana.

SEBARKAN!!

Wednesday, October 24, 2012

Tea Tree Dry Skin Relief by Thursday Plantation Giveaway



klik sini untuk ke belog Kak Sha :) or banner pon boleh klik,klik



Tagline bagi Thursday Plantation ialah The World's 

original Tea Tree Oil since year 1976. 



kenapa saya nak Tea Tee Dry Skin Relief dari Thursday Plantation kerana saya sukakan produk yg berasakan alam semulajadi/natural. Kita semua sedia maklum yang Tea sangat bagus untuk kulit kita & untuk kesihatan kita. seperti yg akak sha kata ianya bagus untuk kurangkan jerawat so saya nak cuba jugak la untuk muka saya. jerawat yg tumbuh sekarang seperti cendawan tumbuh selepas hujan disebabkan keadaan sy yg stress,kurang rehat + banyak pikir akan masalah..
saya agak kurang selesa dengan keadaan muka sy sekarang..


nasihat sy jangan selalu stresskn diri anda + senyum + happy2 selalu..


sekiranya saya dapat,hopefully boleh sy saya gunakannya untuk kulit sy sekarang & untuk mejaga kulit muka saya menjadi seperti dulu semula.







 Letak permalink blog entry sebelum 30 Oktober 2012.

Monday, October 22, 2012

SPECIAL GIVEAWAY by therosputih


klik,klik,klik sini or banner untuk JOIN & lihat syarat2 peneyrtaan



dalam GA by The Ros Putih terdapat beberapa kategori dan
kategori yang dimaksudkan itu apa dia

1. Pengomen Terbanyak (1 hadiah)--> yang ini owner akan pilih sendiri berdasarkan jumlah komen terkumpul bermula12.00am (21.10.12) sehinggalah 11.59pm (21.11.12) sahaja, komen2 yang sebelum atau selepas maklumat yang dinyatakan ni tak dikira...owner akan catat setiap satu komen yang anda buat di blog therosputih atau jualbelicrocheted tak kisahla entry yang dari zaman pak kaduk sekalipun...setiap salinan komen yang anda submit akan masuk kat email owner, so, aku akan trace dan record satu persatu...


2. Entry Paling Kreatip (1 hadiah) --> yang ini ada owner mention kat kriteria penyertaan (no 4 tu ha) di mana anda kena buat entry dalam bentuk yang paling kreatip yang anda mampu, asalkan mampu menarik minat minat juri yang buat masa ini masih belum ditentukan lagi siapa jurinya, tapi jangan risau...kita akan adilinya dengan bijaksana...



3. Cabutan Bertuah (3 hadiah)--> dah nama pun cabut-cabutan, maka, yang ini sama ada aku akan buat cabutan secara manual atau pakai komputer, tengok kepada penyertaan dulu seramai mana




antara hadiah yang ditawarkan adalah

crocheted elmo untuk Pengomen Terbanyak
crocheted cookie monster untuk Entry Paling Kreatip

atau
atau
crocheted phone casing untuk 3 Pemenang Cabutan Bertuah
*boleh request warna, corak dan saiz (bergantung kepada saiz telefon)

hadiah adalah handmade by jualbelicrocheted

peringatan manja : hadiah mungkin akan berubah, bergantung kepada keadaan dan penyertaan



SPECIAL GIVEAWAY bemula sekarang 
sehingga 11.59pm 21.11.12




saya suka this both cartoon elmo & cookies monster

elmo

cookies monster

sebab ianya sangat2 comel & creatif..
cantik gabungan warna untuk setiap craft yg digubah..


crocheted phone casing juga sangat2 menarik & comel..



this thing also so cute for baby gurlz

1st Giveaway by me


klik sini or banner untuk join



jum tengok apa hadiahnya :


PERFUMEE!




due tamat : 30 October 2012

Saturday, October 20, 2012

mini-giveaway-by-lyanas-studio


klik banner or sini untuk join GA ini




id fb : http:www.facebook.com/ena9074

id twitter : EnaAmir

id blog:Miss chooclate


hadiah : maxi dress / maxi skirt / palazo / cardigan


due tamat : 01.11.12

Giveaway Hatiputera.com





Hadiah Giveaway Hatiputera.com

1st – Wang Tunai RM100
2nd – Wang Tunai RM50
3rd – Wang Tunai RM30
4th – Wang Tunai RM20
5th – Wang Tunai RM10



Pengiraan pemenang akan dikira berdasarkan Top Refferer terbanyak yang diambil menggunakan google analytic dari 15 oktober 2012 hingga 15 november 2012. Keputusan akan diumumkan pada 25 november 2012.



“Giveaway hatiputera.com ini dianjurkan oleh hatiputera.com dan ditaja bersama oleh amlanblogger.com dan putera-malam.net "

Friday, October 19, 2012

Giveaway Buat Follower | Hadiah Kaspersky Internet Security 2013 Selama Setahun



Giveaway ini akan berlangsung sehingga 20 Oktober 2012, dan hadiahnya merupakan satu (1) lesen kod aktivasi Kaspersky Internet Security 2013 (tempoh sah setahun)*.

nak pakai antivir KAPERSKY 2013 lak...

Tuesday, October 16, 2012

ANNIVERSARY GIVEAWAY BY ALYZAFISOL.COM






hadiah-hadiah untuk giveaway ni adalah...


3 x RM10 cash, 3 voucher starbucks buy one free one Red Bean Green Tea Frappucino, 3 sample shampoo baru sunsilk, 1 sample shampoo Asience & 1 sample Lactacyd...




miniature Chloe EDP for Women 5ml bernilai RM35

hadiah ini akan diberikan pada TOP REFERRAL...


giveaway ni akan dibuat bermula harini 10 Oct 2012 sehingga 31 Oct 2012...



GIVEAWAY : Love Collection by Jaja Sutera


klik sini untuk ke belog jaja sutera


Hadiah-hadiah yang bakal diberikan kepada peserta adalah
v
v
v
v
v
Tempat Pertama
Seutas rantai leher bernilai RM 60.00 

Tempat kedua 
Seutas gelang tangan bernilai RM 40.00

Tempat Ketiga 
Sepasang subang bernilai RM 35.00

Tempat Keempat
Sepasang subang bernilai RM 28.00