-->

Followers

Thursday, May 31, 2012

Dapat Hadiah dari Hana Radzi;)


beberapa minggu yang lepas, saya ada join la segmen dari macam2 belog yg femes2 semuanya..
mana tak femesnya,followernya suma 100++ keatas....
saya nie ber nak berjinak2 la dalam belog nie kn...

so antaranya saya join belog birthday-giveaway-by-hana-radzi,

saja la nak mencuba nasib kot2 ada rezeki dapatla hadiahnya...
alhamdulilah,saya berjaya jugak la dapat VGO + Collagen dr miss Hana Radzi
sangat2 la gembira... YEAYYYYY!!
syukur ;)

sy orang yg ke15 dan dipilih oleh RANDOM.org

Tuesday, May 15, 2012

Segmen Kenangan Hari Lahir [tamat]




Syarat-syarat untuk join segmen ini


1. Buat entry ringkas tetapi padat mengenai kenangan hari lahir anda
tak kisah sama ada kenangan hari lahir yang gembira atau sedih

2. Buat tajuk entry Segmen Kenangan Hari Lahir
tempek header icumm yang xseberapa cantik sangat ni

Cik Pepatung

3. Follow blog icumm kalau rasa nak follow
(tetapi lebih baik follow untuk mengetahui berita2 terbaru)

4. Rasa nak tag kepada kawan2 sangat dialu-alukan ^^

5. Link kan entry korang tersebut di ruangan komen
Tarikh tamat pada 16 Mei 2012 
11.59 malam

5 cerita yang paling menarik icumm akan promote blog mereka dan letakkan dalam bloglist icumm selama 

Didalam entry korang boleh letakkan gambar2 kenangan hari lahir korang
gambar orang buat suprise ke..supaya orang lain lebih tertarik untuk baca ^^

P/s: Selamat Bersegman :)


mari kita mulakan.. ;)


hope cik iccum suka la ea...
kenangan yg paling xley lupa masa di JMTi(Japaneese Malaysia Technical Institute) 
semester2, masa tue duk dalam ostel kn...
masa kejadian itu belaku kn sy tengah mengonline + chating tiba2
 kawan sy,fasihah(aka pelaon terbaik) msk bilik ajak g toilet...
FYI,tandas kt ostel nie cam hujung sikit so kalo gurlz2 nie kalo xnak rasa takut pergi la berdua ea..
ketika kejadian 10-05-2009 berlaku kn, sy jz temankan la si fasihah nie g toilet pastu kn....
....................................................
......................................................
......................................................
......................................................
......................................................
........................................................
dya menggunakan ayat yg paling diperlukan bila berada dalam bilik air
"Aina tolong ambilkan air jup sbb dalam ini xdk gayung/cebok(bahasa org utara)"
dengan muka innocent + xtahu apa2 tolong la ambilkan...


tiba2 datang beramai2 memandikan sy dengan air campuran apa enth + telur...
beramai2 tue rasa cam 7-8 org kot...
pas diaorang dh mandikan sy so semua terus cabut...
diaorg cabut sebab sy dah jadi cam zombie pon ngan tepung penuh disatu badan...
ada yg lari masuk bilik kunci pintu, then ada yg lari turun ke tingkat bawah then yg xdapt
 diselamat knpikah sbb kena tangkap ngan sy & dya pon mendapat habuannya 
jugak la sedikit cenderahati dari sy...hehehhe
memang the best celebrate besday dr kawan2 sy masa diploma dlu...




nie link ke entry besday :) my besday 2009
(maaf kalo ada yg terasa sebab ini entry yg lama... maaf yer my AMMY..)

Saturday, May 12, 2012

Besday Gurl 10-05-2012


selamat sejahera & selamat hari sabtu..
hope entry kali ini xbasi lagi la ea...
pada 10-05-2012 yang lepas, 
genaplah umur Miss Chocolate 22tahun dengan rasminya...
wow...dh masuk angka 20-an la...huhuhu..
dh tua ke...xdk la masih muda remaja lg la...hehehe

Thnx a lot & banyak2 sgt to MY AMMY sebab bagi hadiah ini...
sy sayang awak la... & my roomate INTAN sbb bagi bantal yang chumel...

surprise apa yg ada dalamnya... ~curios right??~

sangat chomel kotak bear ini..suka kotak & barang didalamnya.. ~chocolairs & jam tangan & cadbury bar & almond~
the most i want it.. love it so much... ~dh pakai pon~

keseluruhan hadian yg sy dapat..~suka sangat2~

like this ~LOVE YOU my dear~

 
thnx myroomate sbb bagi bantal yg comel ini... ;) ~banyaknya bantal saya~


Thursday, May 3, 2012

Kenangan Bersama

si cilik ini terjumpa/ tercicir di jalanan.. but yg pasti bukan sy punya :(

dibeli bersama ZAHIN, my bff ;) -love this shoes - 

-love this shoes-
-love this shoes-

hadiah pemberian masih tidak dibuka ;)

pemberian dari my bff,t sy pakai yea... ;)







8#Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah [tamat]



  1. Buat entry bertajuk 'Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah'
  2. dah Letak banner di atas dalam entry sy
  3. dah LIKE page ini AdeqRifqi [wajib]
  4. Kalau suka boleh FOLLOW blog ini [tak wajib] tapi dh follow pon ;)
  5. Tuliskan ucapan terima kasih anda pada guru kesayangan [ikhlas dari hati yea... :)]
  6. Tag 2 orang rakan anda: AMney & Nor MYza
  7. Tinggalkan link entry di comment box
     Tarikh : 30 April 2012 sehingga 16 Mei 2012 

Ucapan terima kasih pada guru kesayangan sy adalah pada Cikgu Siti Fatimah iaitu cikgu masa sekolah rendah saya di Sek Keb Bukit Minyak,Penang.. Sekarang Cikgu Siti sudah menjadi P.K.HEM di SKBM.. Sy nak menggucapkan berbanyak terima kasih kerana banyak mengajar & membimbing sy sewaktu saya darjah 1/Tahun 1.. Sy dulu agak nakal la jugak (xtahu la nakal yg cam mana tpi kena tanya parents dlu la) sbb banyak main2 & penah kena cubit ngan CIkgu sbb xbuat kerja sekolah (mungkin kot sbb dh xingt)..
terima kasih sbb mengajar sy BAHASA MALAYSIA kalo tidak mungkin skrng sy tidak berada ditempat sekarang.. Terima kasih atas segala tunjuk ajar cikgu kepada sy...
cikgu umpama lilin yg menerangi kehidupan pelajar.. Pelajar lah yang menentukan arah tuju kehidupan mereka tetapi cikgu hanyalah pembimbing supaya pelajar tidak 
rosak & tidak salah jalan  dalam membuat keputusan...

insyallah, sy pon bakal menjadi guru tetapi belum habis pengajian..
sekarang sy belajar di CIAST (Center for Instrustor Advance Skill Training) 
dalam bidang Tek Komputer Sistem...
insyallah,sy akan berusaha untuk mengajar & membimbing pelajar2 yang bakal 
menjadi pelajar sy...  sy xtidak akan lupa & tanggungjawab seorang guru...
sekarang Cikgu adalah jiran sebelah rumah sy... ;)

7#BLOG ALYZAFISOL.COM GIVEAWAY[tamat]

salam & hye ;)

sy dh pon follow Blog alyzafisol.com Giveaway


dah follow blog Alyzafisol.com & follower yg ke 442

dah Likes fanpages Alyzafisol.com.

4. Tag kawan-kawan minimum 3 orang je..
AMney

hopefully terpilih la ea ;)

sy suka bulan 5 sbb bulan kelahiran sy ;)

thnx sebab buat segmen & giveaway ;)

6#Birthday Giveaway by Hana Radzi [tamat]




wow,cam best ja kn segmen nie siap ada hadiah ag...

harap2 ada luck la kn sbb besday dh dekatkn minggu depan ;)

jum ramai2 kita join segmen ini.. mana tahu kalo bertuah dapat hadiahkan... ;)

dah follow and like Blog ST Online Shop 

kalo letak kt sini xpe x ID FB ;) hehhehe... lawak je...


p/s:kalo ada yg xckup g tahu ea & kalo menang pon g tahu ea...hehheh

5#Segmen Bloglist May by Iera



sy dah pon join segmen awak ;)

btw comel jugak banner awak nie.... girl2 gitu ;)

sapa2 nak join Klik kt banner ea sbb dh link kn ;)

hopefully termasuk gak la ea sbb sy suka bulan5 nie tue yg join bny segmen ;)

4#Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah


Jum ramai kita tambah kenalan sesama kn... ;)
kali ini segmen dari Nurul Aisyah

Klik pada banner

Syarat-syarat:
1. Follow blog saya dan Blogger Mystery
2. Buat satu entry dgn tajuk "Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah" dan letak banner di atas.
3. Tinggalkan link korang di bahagian komen.
4. Klik iklan dalam blog saya ni kalau sudi :) kalau sudi laaa..klik je hehe
5. BW n follow semua peserta yang join segmen ni.

 sy dah follow blog awak & blog Mystery ;)

thnx sebab buat segmen ini yea ;) & simple sgt entry nie ;)


3#Segmen 1: Linda Cari Bloglist Mei


ini 1st time sy join segmen blog Cik Lindazehan
tetapi segmen ketiga untuk tahun ini, 2012





rasa cam dah Follow blog ini... ;) hehhehe

header sudah dicopy & telah dilink kn ke blog Linda...

kritikan membangun bagi saya, blog ini "SIMPLE, NICE, GOOD "

Tarikh tutup : 10 Mei 2012 (hopefully myluck la ea on that day ;) )

jum kita sama2 join untuk menambah & mengeratkan hubungan kenalan ;)




Wednesday, May 2, 2012

2#SEGMEN : Bloglist Bulan Mei



Assalammualaikum Selamat Pagi ;) 

Mulakan hari anda dengan Senyuman ;)

ini 1st time la sy join Raihan nya Contest setelah blogwalking dari belog Cik Syuhada Nasha


sy dh Follow pon belog Raihan ;)

Bulan Mei bulan yg special untuk sy ;)


setelah entry dibuat linkkan entry anda ke SEGMEN : BLOGLIST BULAN MEI 


yg mana belum JOIN meh kita  JOIN 

1#EAR FUN GA: Still In Love [tamat]

Selamat Pagi...
mungkin masih ada yg masih tidur kan sbb skrng baru pukul 0523...
awalnya sy bagun hari ini(mgkin dh puas tidur dalam bas pg tdi..)

pagi2 ini sy nak promote & join Contest Jungrara Blog

ini disebabkan sy jugak peminat setia CN BLUE

love Yonghwa oppa "but miss him cz dh lama xtengok WGM YongSeo Couple"

love Jonghyun 

love Minghyuk "but miss him because lama xtgk Heartstring"

love Yungshin

untuk pengetahuan korang ini adalah klip video CN BLUE yg terbaru
like it so much...